Öt év után újra bajnok lett a Csíkszeredai Sportklub

Tizenhatodik alkalommal nyerte meg az aranyérmet a székelyföldi hokicsapat.
Hirdetés

Öt szűk esztendő ért véget a csíki hokiban ezen a tavaszon, hiszen 2013 óta sem bajnokságot nem tudott nyerni a Sportklub, sem a Mol Liga rájátszásába nem jutott be. Idén viszont először immár Erste Liga névre hallgató nemzetközi sorozatban jutott el a bronzéremig, majd csütörtökök este a romániai döntő hatodik meccsét hosszabbításban megnyerve a bajnoki címet is visszahódította Brassótól. A Corona otthonában rendezett meccset a Sportklub hosszabbítás után nyerte 4-3-ra, a győztes gólt Fodor Csanád lőtte a „hirtelen halál” 14 percében.

A csíkszeredai siker alapját a korábbinál sokkal sikeresebben kiválasztott idegenlégiósok jelentették. A korábban főleg a cseh és szlovák piacról vásárolgató Sportklub ezúttal elsősorban orosz veteránokat igazolt, akik korábban több száz mérkőzést játszottak a világ második legerősebb bajnokságának számító KHL-ben. Közülük is kiemelkedett az észak-amerikai profi ligát (NHL) is megjárt 39 éves Pjotr Scsasztlivij, aki a bajnoki döntő hat meccsén 8 góllal és 7 gólpasszal a csíkiak legeredményesebb játékosa volt. A 2007-es világbajnokságon az orosz válogatott csapatkapitányi tisztségét is betöltő hokist egyébként az Erste Liga legjobb csatárának is megválasztották a szezon végén.

A román bajnoki döntő eredményei:
Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 9-7
Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 6-5 (hosszabbítás után)
Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 2-1 (hosszabbítás után)
Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 1-10
Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 2-3
Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 3-4 (hosszabbítás után)
A román hokibajnokság végeredménye: 1. Csíkszeredai Sportklub, 2. Brassói Corona, 3. Bukaresti Steaua, 4. Gyergyószentmiklósi Progym, 5. Galaci Dunarea, 6. Sportul Studentesc.
Az Erste Liga végeredménye: 1. MAC Budapest, 2. DVTK Jegesmedvék, 3. Csíkszeredai Sportklub, 4. Brassói Corona, 5. Dunaújvárosi Acélbikák, 6. Újpesti TE, 7. Ferencváros, 8. Fehérvári Titánok, 9. Vienna Capitals II. 
 
Hirdetés

 

Fotók: Manases Sándor

Hirdetés