Terrorista propagandával gyanúsítanak egy román-palesztin kettős állampolgárt

A 30 éves férfi különös érdeklődést mutatott a közel-keleti terrorista szervezetek tevékenysége iránt, és robbanószerkezetek készítési módját tanulmányozta.
Hirdetés

Terrorista propaganda terjesztése miatt a terrorizmus elleni igazgatóság (DIICOT) őrizetbe vett egy 30 éves román-palesztin kettős állampolgárt – számolnak be egy közleményben

A DIICOT a Román Hírszerző Szolgálattól (SRI) értesült, hogy a palesztin származású, román állampolgársággal is rendelkező férfi közel-keleti terrorista szervezetek propagandaanyagainak terjesztésében vett részt, és robbanószerkezetek használatát tanulmányozta. Nézeteit az interneten módszeresen terjesztette, különös érdeklődést mutatott a terroristák tevékenysége és a dzsihádista eszközök iránt, ugyanakkor afelől tájékozódott, hogyan lehet eljutni Szíriába és ott terrorista akciókat végrehajtani.

A férfi Ilfov megyei lakásában tartott csütörtöki házkutatás során dokumentumokat, propagandaanyagokat, számítógépes tárolóeszközöket találtak és foglaltak le. A nyomozók szerint minden jel arra mutat, hogy a gyanúsított a radikalizálódás előrehaladott állapotát saját maga érte el.

Hirdetés