Márciusban már másodjára büntetik meg a B1-et magyarellenesség miatt

Radu Banciu műsora ezúttal 10 ezer lej bírságot zsebelt be.
Hirdetés

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) újabb büntetést szavazott meg csütörtökön a B1 televízión futó, Banciu világa (Lumea lui Banciu) című műsor magyarellenes hergelése miatt. Az október 4-i műsorban Radu Banciu műsorvezető az RMDSZ azon törvénytervezetén kapta fel a vizet, mely 10 százalékra csökkentené az anyanyelv-használati küszöböt a kisebbségek által is lakott településeken. 

News.ro beszámolója szerint Borsos Orsolya Éva kezdeményezésére a CNA tagjai megnézték a műsor kifogásolható részeit. Banciu többek között azt mondta, hogy kőbe van vésve, a román közösség mindig a magyarok ellen lesz, és gyűlölni fogja őket, de még soha nem voltak olyan pipogya politikusok Bukarestben, mint napjainkban. Banciu szerint most jött el a magyarok számára a pillanat, hogy követelőzzenek, mert nincs aki megállítsa az „úgynevezett” Székelyföld „szaros” autonómiáját követelőket.

Az audiovizuális tanács hét tagja támogatta a 10 ezer lejes büntetést, ketten ellenezték. Egy tag szigorúbb büntetést szabott volna ki.   

Hirdetés