Vajon kiket delegált az RMDSZ a TVR új igazgatótanácsába?

Történjék bármi is, úgy tűnik, egy név nem hiányozhat a listáról.
Hirdetés

Kinevezte szerdán a parlament a Román Televíziótársaság új igazgatótanácsát. A testület összetételét titkos szavazással, 348 támogató és két ellenszavazattal hagyták jóvá a törvényhozók. Az igazgatótanács tagjai letették az esküt a parlament előtt.

  • A Szociáldemokrata Pártot (PSD): Doina Gradea, Sorin Ilieşiu, Smaranda Shalit Vornicu és Bogdan Ghiţulescu képviseli az igazgatótanácsban, helyetteseik: Sorin Burtea, Cristina Dobriţoiu, Camelia Oana Ivaşcu, Tiberius Daniel Muşuroi.
  • A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Cristian Vasile Petcut és Liviu Brătescut delegálta címzetes tagként, Cristina Ancuţa Pocorát és Radu Carpot helyettesként.
  • A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) Dorin Dan Lazeát jelölte ki, Bogdan Victor Ghiu helyettes.
  • Az RMDSZ Debreczeni Hajnalt delegálta az igazgatótanácsba, helyettese Rostás Péter István lesz. 
  • A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) részéről Andrei Ciprian Coman kerül az igazgatótanácsba, helyettese Adrian Găzdaru lesz.
  • A nemzeti kisebbségek csoportja részéről Cornea Raico kerül a tanácsba, Ghiţă Andreea Julika helyettes.
  • A kormány Cătălin Blebeát jelölte a televíziótársaság vezetőségébe, helyettest nem jelöltek.
  • Az Államelnöki Hivatal részéről Christel Ţopescu kerül be az igazgatótanácsba, míg helyettese Bogdan Alexandru Cuza lesz.

A Román Televíziótársaság alkalmazottai részéről két képviselő kerül az igazgatótanácsba, Monica Ghiurco és Sebesi Karen Attila újságírók, helyetteseik Mihai Rădulescu és Cristian Stoian.

Debreczeni Hajnalnál időzzünk el egy kicsit. Ő az, aki 2014-ben az összeférhetetlenné vált férjét váltotta a TVR igazgatótanácsában. Kelemen Hunor volt sajtósa körül akkor robbant ki a botrány, amikor kiderült: évente közel 44 ezer lejes fizetést kap a Kolozsvári Rádiótól, miközben a szerkesztőségben senki nem látta dolgozni. Az is emlékezetes a pályafutásában, amikor fény derült rá, hogy férjével (aki korábban Kelemen Hunor kabinetfőnöke volt) közösen RMDSZ-alapítványi segítséggel nyitott belvárosi éttermet Kolozsváron. Bár Debreczeni időközben lemondott pár állásáról, úgy látszik, a TVR igazgatótanácsosi tisztsége örökösen jár neki.  

 

Hirdetés