Intézkedő rendőröket vertek meg Szatmárnémetiben

Fegyverüket is használniuk kellett, sérüléseiket kórházban kellett ellátni. Pedig csak egy családi konfliktust akartak elsimítani.
Hirdetés

Úgy megvertek szerdán reggel két intézkedő rendőrt Szatmárnémetiben, hogy orvosi kezelésre szorultak, és csak lőfegyvert használva tudtak kiszabadulni bántalmazóik karmai közül.

A két rendőrt egy családi perpatvar elsimítására hívták ki, azonban amint kiérkeztek, egy 50 év körüli nő azonnal nekik támadt,

előbb szidni kezdte őket, majd lökdösni

– ezzel jelezte, nem kívánja, hogy ők is beleszóljanak a családi ügyekbe.

Miután a nő nem volt hajlandó igazolni magát, és továbbra is erőszakos volt, a rendőrök megpróbálták megbilincselni, de ennek is ellenállt.

Ráadásul ekkor közbe lépett a nő két, 30 év körüli fia, akik azonnal ütlegelni és rugdosni kezdték a rendőröket. Sőt két további barátjuknak is szóltak, hogy szálljanak be a rendőrverésbe. A támadók egyike egy kardot is be akart vetni,

ekkor döntött úgy az egyik rendőr, hogy most már elég volt, és leadott két figyelmeztető lövést.

Hirdetés

A szamárnémeti törvényszéki ügyészség szóvivője közölte, a nő két fiát előállították kihallgatásra, a két rendőrt pedig a törvényszéki orvostani intézetben vizsgálták ki és látták el. Egyikük 4-5 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és az egyenruhája is elszakadt.

Az illetékes ügyész a kihallgatásokat követően dönt arról, hogy őrizetbe veteti-e támadókat, akik ellen a hatósági személy elleni erőszak miatt indul eljárás.

Hirdetés