18 járatát törli a CFR pénteken

A közutak meg lefagynak, egyeseket lezárhatnak. Vezessenek óvatosan!
Hirdetés
A gépjárművezetők útra kelés előtt tájékozódjanak az utak állapotáról, autójukat szereljék fel a téli útviszonyoknak megfelelően, és közlekedjenek óvatosan – ajánlja a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR), miután a meteorológusok első, illetve másodfokú riasztást adtak ki 26 megyére és a fővárosra a kiadós havazás és hóvihar miatt.
 
A hatóságok felhívják a gépkocsivezetők figyelmét, hogy amennyiben a havazás, hófúvások és jegesedés indokolttá teszi, az érintett útszakaszokat lezárják a forgalom elől.
 
Az útviszonyokról a CNAIR diszpécserszolgálatán, a 021/264.33.33-as, a 021/9360-as, a 0800.800.301-es telefonszámon, a társaság honlapján, illetve Facebook-oldalán lehet tájékozódni. 
 
A kedvezőtlen időjárás miatt a Román Vasúttársaság (CFR) törölte több pénteki járatát. Az intézkedés egyelőre 18, az ország déli és dél-keleti részén közlekedő járatot érint. A törölt járatok listája itt böngészhető. Az utasoknak azt javasolják, hogy indulás előtt a vasútállomásokon vagy a 021 9521-es telefonszámon kérjenek tájékoztatást a törölt járatokról vagy az esetleges késésekről. 
 
Csütörtökön 23 órától péntek 15 óráig Krassó-Szörény, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila és Tulcea megyében, valamint Bukarestben másodfokú riasztás lesz érvényben a kiadós havazás és hóvihar miatt. 
 
Kovászna, Temes, Hunyad, Fehér, Szeben, Brassó, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Bákó, Vrancea, Vaslui, Galac és Konstanca megyére kiadós havazásra figyelmeztető sárga színű riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ez pénteken 20 óráig érvényes. 
Hirdetés