Visszatért a foci Sepsiszentgyörgyre

Ráadásul a Sepsi OSK pontszerzéssel avatta fel az új stadiont.
Hirdetés

Az FC Voluntari nem tartozik a román labdarúgó-bajnokság közönségvonzó csapatai közé, hétfő este mégis teltházas meccset játszott az alsóházi rájátszás második fordulójában. Igaz, a Liga 1 egyik legkisebb stadionjában, ahol azonban először rendeztek élvonalbeli mérkőzést. A Sepsi OSK csapata ugyanis csak kilenc hónappal a történelmi feljutás után tudta olyannyira kipofozni a sepsiszentgyörgyi stadiont, hogy azt a profi liga is elfogadja.

Diószegi László, a Liga 1 első székelyföldi csapatának tulajdonosa mintegy háromszázezer eurót költött arra, hogy a domboldalból lelátó, VIP- és sajtószektor legyen, és a sporttörténelmi meccsre alkalmi világítórendszert is bérelt Olaszországból az alapszakaszban hazai meccseit Brassóban, majd Ploiești-en megrendező klub. A 4500 jegy már öt nappal a meccs előtt elfogyott, a szurkolók pedig a fagyos szél, majd a szállingózó hóesés ellenére már jó másfél órával a meccs előtt kimentek a stadionba, hogy az avatóünnepségnek is szemtanúi legyenek.

A beszédek lényege már az első mondatban elhangzott, amikor Antal Árpád polgármester a „Mindenütt jó, de a legjobb itthon” közmondással indította beszédét. A szokásos szalagvágás és tűzijáték előtt az új lelátót avatták fel egyházi áldással, amelynek szektorait a szentgyörgyi klub elhunyt szurkolóiról nevezték el.

Jó másfél órás didergés után aztán jött a foci is, a hazaiak Fülöp István kapufájával kezdték a meccset, a sporttörténelmi gólt azonban a vendégek lőtték az első félidő végén, 11-esből. Szerzője, Lucian Marinescu ilyen szempontból igazi specialistának számít, hiszen 2011-ben, még az U játékosaként a Kolozsvár Aréna első tétmérkőzésen lőtt gólja is az ő nevéhez fűződik.

Hirdetés

A második félidőben aztán a Sepsi OSK is kiharcolt két büntetőt, előbb a CFR-től kölcsönkapott Yasin Hamed, majd a klublegenda Hadnagy Attila révén, Fülöp pedig mindkettőt kegyetlenül bevágta a jobb sarokba. A hazai győzelem azonban elmaradt, a 91. percben Bălan fejesével kiegyenlített Voluntari, de a 2-2-es döntetlen ellenére járt a székely himnusz a csapatnak.

Csinta Samu lett a Sepsi OSK klubelnöke
Nemcsak a hazatérés jelent nagy változást a szentgyörgyi klub életében, hanem a vezetőség is megújult: kedd délelőtt jelentették be hivatalosan, hogy Csinta Samu lett az egyesület elnöke.

Amint az új vezető a Főtérnek elmondta, egyik legfontosabb feladatának az utánpótlás átszervezését tekinti, ennek érdekében hamarosan megkezdődik a klub új infrastruktúrájának kiépítése. A sportminisztérium tulajdonában levő városi stadion a tervek szerint csak másfél évig lesz a Sepsi OSK otthona, addig ugyanis a remények szerint a város Csíkszereda felőli kijáratánal felépül a hét pályát magába foglaló utánpótlásközpont, amelynek központi pályája már valóban megfelel majd a profi liga minden feltételének is, a világítást is beleértve.

A tavaly elkészült Sepsi Aréna és az egy hónapja átadott jégpálya tőszomszédságába tervezett létesítmény megépítését a magyar állam pénzeli.

Hirdetés