Meghalt az ország egyik legkedveltebb rádiósa

Andrei Gheorghe nemcsak rádiósként, hanem újágíróként és televíziós műsorvezetőként is aktív volt.
Hirdetés

Holtan találták otthonában Andrei Gheorghe újságírót, televíziós és rádiós műsorvezetőt. Holtestére hétfő este, a Bukarest melletti Voluntariban, lakása fürdőszobájában talált rá a ház gondnoka, aki azonnal értesítette az Ilfov megyei rendőrséget. Először felmerült az idegenkezűség gyanúja, de a törvényszéki orvosok később megállapították, hogy a halálát szívmegállás okozta

Andrei Gheorghe 1962. január 14-én született Oroszországban, Lipeckben. Bukarestben végezte az egyetemet orosz-angol szakon. Újságírói pályája 1991-ben kezdődött a konstancai rádiónál. A PRO FM-nél, majd a PRO TV-nél vezetett műsorai tették országszerte ismertté.

Több játékfilmben szerepelt, együttműködött a Paraziţii hip-hop együttessel, 2006-ban pedig könyvet adott, ki Midnight Killer címmel.

Számos televíziós műsort vezetett az Antena 1, a Pro TV, a Realitatea kereskedelmi csatornáknál, 2010-ben rövid ideig Sebastian Vlădescu pénzügyminiszter kommunikációs tanácsadója volt. Írásait az Academia Cațavencu szatíralapban is olvashattuk.

Hirdetés

Szokatlan és eredeti ötletekből soha nem fogyott ki, 2015-ben például egy halom pizzát vitt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) székhelyére, ahol Elena Udrea kihallgatása zajlott, így bátorítva az ügyészeket, hogy folytassák korrupcióellenes munkájukat. Természetesen az őrök nem engedték be a kapun, de nem veszett kárba a pizza, mivel szétosztotta az Elena Udrea távozására váró újságírók között.

Andrei Gheorghe 56 éves volt.

Hirdetés