Bántalmazott nőket segítő honlap indult

Virág helyett biztonságot! szlogennel.
Hirdetés

Nőnapra időzítette az RMDSZ Nőszervezete a neeem.ro honlap beüzemelését, amelyen bántalmazott nők találnak könnyen és gyorsan információt arról, hova fordulhatnak segítségért – derül ki a szervezet mai közleményéből.

A Nőszervezet tavaly indított kampányt NEEEM! (Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom) névvel a nők bántalmazása ellen, az időközben felhalmozott információkat tették most bárki számára elérhetővé magyar nyelven is. A honlap tanácsokat is tartalmaz arra nézve, kihez, milyen telefonszámon, milyen hatósághoz érdemes fordulni azonnali segítségért, orvosi vagy szociális ellátásért, feljelentésért bántalmazás, fizikai vagy nemi erőszak esetén.

Azoknak is hasznos tanácsot ad, akikhez bántalmazott nők fordulnak segítségért, támaszért: a feltétel nélküli segítség és előítéletmentes meghallgatás elsőrendű.

Tavalyi statisztikák szerint Romániában minden harmincadik másodpercben megvernek, bántalmaznak egy nőt, évente pedig több mint 200 nő válik a családon belüli erőszak halálos áldozatává.

Hirdetés