Hamarosan lejár az útlevele – áll majd az SMS-ben, amit a belügyminisztériumtól kap

Persze nem mindenki, csak az, akinek tényleg nemsokára lejár az úti okmánya.
Hirdetés

SMS-ben kapnak ezentúl figyelmeztetést azok az állampolgárok, akik útlevelének érvényessége hamarosan lejár. Az értesítési rendszer szerdától működik.

Az intézkedést a belügyminisztérium és a külügyminisztérium vezette be az útlevélosztályok, valamint a konzulátusok bevonásával, hogy hatékonyabban működjön az útlevelek kiadásának folyamata.

Az útlevéllel rendelkező személyek, akik érvényes telefonszámot adtak meg az útlevél átvételekor, SMS-ben kapnak értesítést, hogy egy-három hónapon belül lejár az útlevelük. Az intézkedés által azt próbálják elérni, hogy az állampolgárok elkerüljék a nyári időszakban kialakuló zsúfoltságot az útlevélosztályon – áll a belügyminisztérium közleményében.

Az üzenet szövege: „Paşaportul dumneavoastră va expira în curând. Pentru reînnoire, programaţi-vă online pe epasapoarte.ro (România) sau econsulat.ro (străinătate)”, vagyis „Az ön útlevele hamarosan lejár. A megújításért kérjen időpontot online az epasapoarte.ro vagy az econsulat.ro weboldalon.”

Az üzeneteket az 1813-as számról továbbítja a rendszer.

Hirdetés

Március folyamán azok is értesítést fognak kapni, akiknek az elmúlt hat hónapban járt le az utazási okmányuk.

A kampány mottója: „Az év 12 hónapból áll, ne várd meg a nyarat! Az utazási dokumentumokat időben is el lehet készíttetni.”

Hirdetés