„Vihar egy pohár vízben” – reagált Emil Boc a Muszájosok akciójának hírére

Kolozsvár polgármestere azt ígérte, hogy a közeljövőben elhelyezik a még hiányzó többnyelvű városnévtáblákat.
Hirdetés

Reagált Emil Boc polgármester a Musai-Muszájosok átal tervezett szerdai többnyelvűségi akció hírére. A Realitatea FM rádiónak nyilatkozva kifejtette: a város legfontosabb bejárataihoz, mint például a szászfenesi, a bácsi, a tordai úti, akárcsak a repülőtér felőli városhatároknál már felszerelték a táblákat – ezek azok a helyek, ahol a legnagyobb forgalom áthalad. A közeljövőben a városnévtáblákat elhelyezik a kajántói és a borháncsi bejáratokhoz is. A táblák elhelyezése technikai okok miatt késlekedett – tette hozzá az elöljáró, aki szerint „vihar egy pohár vízben” a Muszájosok tiltakozási akciója.

A polgármester azt is megemlítette, hogy „Kolozsvár hagyományai iránti tiszteletből” február 23-án, Mátyás király születésnapján díszmegvilágítást fog kapni a főtéri szoborcsoport. 

A Musai-Muszáj Boc kijelentéseit a még nagyobb mozgósításra hasznosítja. A civil csoport azt írta: „Emil Boc polgármester úr,»vihar a biliben«-nek nevezi az 50 000 magyar etnikumú kolozsvári nyelvi joginak megsértése ellen irányuló Musai-Muszáj akciót. Ezért kell minél többen ott legyünk holnap 17 órától Kolozsvár Főterén!” 

       

 

Hirdetés