Leparkol a kétnyelvűség a kolozsvári városháza udvarára

A tiltakozás egy rendhagyó formájával készül a Musai-Muszáj a táblaper megnyerésének első évfordulóján.
Hirdetés

Kétnyelvű helységnévtáblával felszerelt biciklit parkoltat a kolozsvári városháza udvarán a Musai-Muszáj kezdeményező csoport. Az akció célja felhívni a figyelmet, hogy  a kolozsvári tábla-ügy nem oldódott meg, hiszen egy év alatt a 16 többnyelvű helységnévtáblából mindössze 4-et helyeztek el a város bejárataihoz.

„A megnyert táblaper – a társadalmi mozgósítás és a politikai nyomásgyakorlás közös történelmi eredménye – Kolozsvár román és magyar vezetőinek kezei között és a város polgárainak szeme láttára sikkad el” – fogalmaz a Musai-Muszáj.

A kolozsvári táblaper megnyerésének első évfordulóján és egyben az anyanyelv világnapján, február 21-én 17 órakor, Kolozsvár Főterére hívják a kétnyelvűség ügyét támogató lakókat, hogy közösen fejezzék ki tiltakozásukat amiatt, hogy a városháza végeérhetetlenül húzza az időt a táblák ügyében.

A városvezetést a Bíróság által is megerősített kötelezettségére emlékeztetve, a résztvevők egy többnyelvű helységnévtáblával felszerelt kerékpárt fognak átkísérni a Főtérről a Polgármesteri Hivatal udvarára, amelyet a hivatal udvarán található kerékpártárolóban lakatolnak le.

A kerékpár addig lesz a hivatal román és magyar anyanyelvű alkalmazottai számára is jól láthatóan közszemlére téve, amíg az összes többnyelvű helységnévtábla a helyére nem kerül – tájékoztatnak a szervezők.

Hirdetés