Ismét felkereste Hans Klemm amerikai nagykövet Liviu Dragneát

Csak nem a DNA körüli újabb botrány miatt érezte szükségét, hogy elbeszélgessen a PSD elnökével?
Hirdetés

Váratlanul ismét felkereste Liviu Dragneát, a képviselőház és a nagyobbik kormányerő, a Szociáldemokrata párt (SD) elnökét Hans Klemm, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete.

Klemm és Dragnea utóbbi parlamenti irodájában, zárt ajtók mögött tárgyalt. A sajtónak előre be nem jelentett, közel egyórás találkozó úgy ért véget, hogy a felek egy szót sem nyilatkoztak a sajtónak.

Egyáltalán nem kizárható, hogy Klemm az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) ellen fölmerült, visszaélésekről és bizonyíték-hamisításról szóló kormánypárti vádak miatt kereste fel Dragneát, hiszen több vezető PSD-s politikus is fölvetette, hogy ezek miatt le kellene váltani tisztségéből Laura Codruța Kövesit, a DNA főügyészét.

Klemm viszont az elmúlt hónapokban többször is határozottan kiállt a DNA és Kövesi mellett, méltatva a korrupcióellenes ügyészség tevékenységét és eredményeit.

Hirdetés

Klemm utoljára novemberben találkozott Dragneával, azt követően, hogy a PSD elnökét kihallgatták a Tel Drum ügyben, amelyben hivatali visszaéléssel gyanúsítják.

Klemmet a múlt héten Viorica Dăncilă kormányfő is fogadta.
 

Hirdetés