Rossz címre kiérkezve bántalmazták egy család tagjait a kommandósok Bukarestben

Ráadásul a jelek szerint még csak nem is jártak el szabálytalanul.
Hirdetés

Ha a postás vagy a csomagküldő-szolgálat téveszt el egy címet, és rossz helyre kézbesít egy küldeményt, az bosszantó, de ha a kommandósok törik be rossz címen az ajtót, és kényszerítik földre az ott tartózkodókat, az már minimum ijesztő, és maradandó sokkot okozhat.

Márpedig a Digi 24 beszámolója szerint nemrég épp ez történt Bukarestben, ahol egy nyugdíjas házaspár ellátogatott lánya vőlegényének lakásába, ám a családi találkozót a Prahova megyei rendőrség különleges egységei zavarták meg, akik a földre teperték és puskatussal ütötték őket.

A lakás tulajdonosa, a lány vőlegénye egy fiatal történelemtanár, aki az incidens idején éppen nem tartózkodott otthon.

Állítása szerint a kommandósok nem is csengettek, hanem egyenesen

ajtótörő vassal estek az ajtónak, majd rugdosni kezdték, pedig elég lett volna lenyomni a kilincset, ugyanis nem volt bezárva.

Amikor bejutottak, először a lánnyal találták szemben magukat, akire fegyvert fogtak, és térdre kényszerítették, miközben a kezét a tarkóján kellett összekulcsolnia. Ekkor jöttek ki a lány hetven éves szülei a konyhából. Az idős nőt a hajánál fogva teperték le, a férfit pedig puskatussal ütlegelték.

Mint kiderült,

a kommandósok egy csalással gyanúsított nőt kerestek, aki a lakosság-nyilvántartó adatai szerint abban a lakásban élt.

A lány kétségbeesetten hívta fel vőlegényét, amikor kiderült, hogy tévedésről van szó, aki azonnal hazaindult, és amikor hazaért, a rendőrök éppen távozóban voltak. Bocsánatot viszont nem kértek.

Az idős férfi orvosi látlelettel is rendelkezik arról, hogy maradandó sérüléseket szenvedett a karján az incidens során.

Miközben az áldozatok szerint a kommandósok visszaélést követtek el, a rendőrség szerint egyáltalán nem.

Hirdetés

Raluca Brezeanu, a Prahova megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a különleges egység tagjai pontosan a műveleti szabályzat szerint jártak el: csengettek, majd megpróbálták betörni az ajtót, ám erre végül nem volt szükség, mert az ott tartózkodók beengedték őket. Amikor kiderült, hogy nem a keresett személy lakik a lakásban, akkor véget vetettek az akciónak.

A lakás tulajdonosa feljelentést kíván tenni a kommandósok ellen, de a jelek szerint hiába.

Egy ügyvéd ugyanis elmondta, a házkutatási engedélyt szabályosan adta ki egy bíró az ügy aktáinak tanulmányozása után, márpedig ha az engedélyben valóban az a cím szerepelt, akkor a kommandósok valóban szabályosan jártak el.

A lakás tulajdonosa elmondta, hogy a rendőrség az elmúlt években már többször is kereste a csalással gyanúsított nőt a lakásban, ő pedig minden alkalommal közölte velük, hogy nem lakik ott.

Most viszont a jelek szerint a rend őrei erről a saját szemükkel is meg akartak győződni.

Ráadásul nem ez az első ilyen eset: két éve Gorj megyében érkeztek ki rossz címre a kommandósok.

Hirdetés