Udvarhelyi edző a Bundesligában

Vezetőedző lett Ilyés Annamária a német női kézilabda Bundesligában szereplő Neckarsulmer SU csapatánál.
Hirdetés
A székelyudvarhelyi születésű Ilyés Annamária lett a német női kézilabda 1. Bundesligában szereplő Neckarsulmer SU csapatának vezetőedzője. 
 
A 12 forduló után a 14 csapatos bajnokságban csak a 12. helyen álló csapatot hét éve irányító tréner, Emir Hadzimuhamedovic lemondott posztjáról, bár továbbra is a klub sportigazgatója marad. „Ilyés Annamáriának minden képessége és lehetősége adva van ahhoz, hogy nagyon jól végezhesse ezt a munkát. Jelentős Bundesliga-tapasztalattal rendelkezik, és egy ideje a klubunknál tevékenykedik” – nyilatkozta utódjáról Hadzimuhamedovic. 
 
Ilyés Annamária igazi kézilabdás családba született, édesanyja, Miklós Magdolna a román válogatott tagjaként ezüstérmet szerzett az 1973-as világbajnokságon és negyedik lett az 1976-os montreali olimpián. Bátyja, Ilyés Ferenc 211-szeres magyar válogatott játékos, az athéni és a londoni olimpián is negyedik lett, jelenleg a Grundfos Tatabánya játékosa. 
 
Annamária Romániában a Kolozsvári U és a Nagybányai Selmont, Magyarországon pedig a Váci NKSE, a Kiskunhalasi NKSE és a Ferencváros csapataiban játszott. Egy évtizede szerződött Németországba, ahol a Blomberg-Lippe, a  Metzingen, majd a Bietigheim csapataiban játszott, utóbbi klub utánpótlásában kezdett edzősködni. Tavaly szerezte meg az legmagasabb edzői képesítét jelentő A-licencet, és lett a Neckarsulm ifi és B csapatának edzője. 

Hirdetés