Már nem csak Marosvásárhelyen vizsgázhatnak a Maros megyei autósiskolák tanulói

Ismét szervezhetnek vizsgákat a megye több városában.
Hirdetés

A Maros megyei prefektúra bejelentette hétfőn, hogy visszavonta azon rendelkezését, amely szerint a gépjárművezetői engedélyt csak Marosvásárhelyen lehet megszerezni, így márciustól ismét lehet gyakorlati vizsgát tenni Szászrégenben, Segesváron és Dicsőszentmártonban is.

A korábbi helyzethez azért tértek vissza, mert a dicsőszentmártoni autósiskolák tiltakozó akciót szerveztek a vizsgaközpontok számának csökkentése miatt.

A prefektúra hétfői közleménye szerint március 1-jétől a B kategóriás vezetői jogosítvány megszerzéséért négy városban lehet vizsgázni, míg az összes többi kategóriában változatlanul csak a megyeszékhelyen lehet gyakorlati próbára jelentkezni.

Január 11-én a dicsőszentmártoni öt autósiskola több mint 100 alkalmazottja vonult az utcára amiatt, hogy megszüntették a vezetői engedély megszerzésének lehetőségét a városban.

Ugyanakkor Sorin Megheşan dicsőszentmártoni polgármester arról tájékoztatta a prefektust, hogy a város „nincs a középkorban, jelzőlámpái és körforgalmai vannak, amelyek lehetőséget teremtenek a vizsga megszervezésére”.

Hirdetés