Tarol A Viszkis Erdélyben

A filmet eddig tizenötezren látták Romániában.
Hirdetés

Antal Nimródnak A Viszkis című filmjét a bemutatója óta eltelt szűk egy hét alatt már 15 ezren látták Romániában, a filmet a premierek hétvégéjén Romániában 8726 néző tekintette meg – közölte pénteken a film forgalmazója.

Január 26-án tartották Bukarestben a film országos premierjét, amelyen a szakmai közönség megtapsolta az alkotást. A Vándormozi és a Taylor Projects olyan településeken is bemutatta a filmet, ahol nincsen filmszínház.

A forgalmazó eredeti terve szerint Ambrus Attila csíkszeredai származása okán a filmet csak Erdélybe vitték volna el. A rendkívüli érdeklődés miatt azonban számos bemutatót tartottak a Kárpátokon túl is, Románia észak-keleti részétől a déli megyékig számos városban láthatták a nézők. A film így eljutott például Suceava, Galac, Medgidia, Karánsebes és Vulkán közönségéhez.

Felvidéken már majdnem 500-an nézték meg A Viszkist három vetítésen a révkomáromi Tatra moziban, de hamarosan bemutatják Párkányban és más városokban is. Csíkszeredában viszont a hírek szerint nem sikerült megegyezni a vetítési feltételekről.

Pénteken kezdődik a film bemutatója a Vajdaságban Adán, majd további vetítések következnek Zentán, Szabadkán, Topolyán, Szenttamáson és sok más településen – olvasható a közleményben.

Antal Nimród alkotása Ambrus Attila életét dolgozza fel. A székely származású budapesti bankrablót a magyar rendőrség hat éven keresztül nem tudta elkapni. 13 évig tartó börtönbüntetése alatt szakmát tanult, majd – mint a közlemény fogalmaz – megragadta az élet által számára kínált második esélyt, új életet kezdett, ma saját kerámiamárkájából él.
Az Ambrus Attilával készített videóinterjúnkat itt tekinthetik meg.

Hirdetés