Tăriceanu: Iohannis a „párhuzamos állam” ügyvédje

A szenátus elnöke nagyot ment konteó témában.
Hirdetés

A „párhuzamos állam ügyvédjének” nevezte kedden Klaus Iohannis államfőt a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

„Iohannis elnök valószínűleg az elkövetkezőkben is a párhuzamos állam ügyvédje marad, így remél ugyanis újabb mandátumhoz jutni, miután vélhetően első államfői mandátumára is ekként tett szert” – fogalmazott egy keddi konferencián Călin Popescu Tăriceanu.

Az ALDE és a szenátus elnöke ama meggyőződésének adott hangot, hogy „a párhuzamos állam által indított ostrom” jelei nemcsak az ország határain belül, hanem külföldön is egyre erősebben észlelhetők.

„Az ALDE liberális pártként állandó harcot vívott az elmúlt években a párhuzamos állammal, mivel én úgy vélem, hogy egy demokratikus és liberális országban meghatározó fontosságú az állampolgárok alapvető jogainak és szabadságainak maradéktalan tiszteletben tartása. A cél érdekében a rendelkezésünkre álló minden demokratikus eszközzel éltünk, vagyis olyan törvényeket fogadtunk el, amelyek megakadályozzák a visszaéléseket, ugyanakkor közvitákat szerveztünk a bírák és ügyészek szakmai szervezetei képviselőinek részvételével, mert az igazság az, hogy ezek többsége őszinte ember, akik maguk is felhívják a figyelmet a párhuzamos rendszer befolyásának áldatlan következményeire” – mondta Tăriceanu.

Hirdetés