Bréking: Megvan az aranyköpő mezőgazdasági miniszter kihívója

Legalábbis ami az ostoba nyilatkozatokat illeti.
Hirdetés

Úgy hívják, hogy Anton Anton (nem elírás, ez a neve), mérnök, egyetemi tanár, az energetikai miniszteri posztra javasolta a kormánypárt, és hétfőn délelőtt esett át a parlamenti szakbizottsági meghallgatáson.

Az már köztudott (lásd itt, itt meg itt), hogy (eddig legalábbis) Petre Daea mezőgazdasági miniszter volt a legnagyobb ostobaságokat nyilatkozó mioritikus tárcavezető (a szintén erősen nívós Liviu Pop (ex)-oktatási miniszter labdába se rúgott mellette).

Anton Anton úr meghallgatást követő nyilatkozata alapján azonban határozottan úgy véljük, itt az új kihívó. Ezt figyeljék, így kezdte:

„Szeretnék tenni egy rövid nyilatkozatot. Nem volt könnyű dolgom. Mert nézzék, tele van a terem, ezek az emberek tudják, miről van szó a mondatban (na ja -  a szerk.), nem jöttek ostoba kérdésekkel. Tényleg, hogy is mondjam, tényleg jó és professzionális meghallgatás volt. Persze a szavazásnál nem akarom kommentálni, hogy ilyen a modell, az ellenzéknek ellenkeznie kell (nem mondja – a szerk.), de az ellenzék nem tett fel keresztkérdéseket vagy ilyen tendenciózusakat.”

És akkor most jön a meredek. Anton Anton úr az energiáról is értekezett egy hatalmasat. Tessék, számoljuk együtt az aranyigazságokat:

Hirdetés

„A második kijelentés: úgy gondolom, az energia a gazdaság egyik kulcsfontosságú ágazata. (Eeegy!) És ezt nem én találtam ki, maguk is tudják. (Keettő!) Nincs energiánk, nem gyullad ki az a lámpa ott, amivel filmezünk. (Hároom!) Nincs energiánk, nem működnek a telefonok, nincs energiánk, nem működik semmi. (Néégy! Ööt!) Elég apokaliptikus film van, maguk is látták őket, ahol az energiahiány egy másik társadalomba visz minket. (Haat! Héét!) Ezért úgy gondolom, hogy az energetikai minisztériumnak nemzeti stratégiát kell kidolgoznia, világos és tiszta vízióval. (Miért, eddig nem volt világos és tiszta nemzeti stratégiája? Nyoolc, kileenc, soook!)

Az újságírók arra is rákérdeztek, hogy a javasolt miniszternek továbbra is ugyanaz marad-e az e-mail címe: profesorul de fluide, vagyis folyadéktanár. Vagy, kis túlzással: nedvtanár. Anton Anton úr így válaszolt: „Ugyanaz marad. Egész életemben folyadéktanár voltam, hidraulikus gépeket csináltam, hidraulikát tanítottam, hidraulikus gépeket. Mindenféle folyadékokat, levegőt (figyelem! – a szerk.), ventilátorokat (figyelem! – a szerk.), ezek folyadékok, én vagyok a folyadéktanár.”

Hirdetés