Háborús bűnök támogatásával gyanúsítják Tamás Sándort

A félreértelmezett Ku-Klux-Klános hasonlat miatt súlyos vádakat fogalmaztak meg a Kovászna megyei tanácselnökkel szemben.
Hirdetés

Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke ellen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetője tett feljelentést miután a Kauflandos miccs-botrány után a Ku-Klux-Klánhoz hasonlította a magyarellenes intézkedéseiről ismertté vált hivatalt.

A politikus arról tájékoztatta a Maszol.ro-t, hogy háborús bűnök és emberiség ellen elkövetett népirtás nyilvános támogatása, illetve legionárius és demagóg eszmék nyilvános hirdetése miatt hívták be a brassói ügyészségre. Három hónaptól három évig terjedő börtönbüntetéssel és egyes jogok megvonásával sújthatják, amennyiben igazolni tudják a vádakat.

Tamás az ominózus sajtótájékoztatón azt nyilatkozta: „A fogyasztóvédelem úgy működik, mint száz évvel ezelőtt Amerikában a Ku Klux Klán, állami segédlettel alkalmazza a kettős mércét és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot”.

A háromszéki elöljáró szerint Mircea Diacon félreértelmezte kijelentését. Szó nincs arról, hogy ő a Ku Klux Klán tevékenységét promoválta volna, hanem ellenkezőleg, azt mondta, hogy a fogyasztóvédelem úgy működik, mint egykor a Ku Klux Klán és ez lényeges különbség – írja a hírportál.

Hirdetés

A fogyasztóvédő Tamás Sándor szerint már korábban is bebizonyította, hogy alkalmatlan és méltatlan a Kovászna megyei fogyasztóvédelem vezetésére, illetve köztisztség viselésére. 

 

Hirdetés