Optimistán viszonyul kinevezéséhez a leendő kormányfő

Viorica Dăncilă nem fél attól, hogy Sorin Grindeanu vagy Mihai Tudose sorsára jut.
Hirdetés

Viorica Dăncilă európai parlamenti képviselő bevallása szerint kellő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy átvegye a miniszterelnöki tisztséget, és nem tart a megbízatástól.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) központi székhelyéről való távozásakor azt kérdezték az újságírók az alakulat miniszterelnök-jelöltjétől, nem tart-e attól, hogy a Sorin Grindeanu és Mihai Tudose volt miniszterelnökökéhez hasonlóan rövid mandátuma lesz. Azt mondta, pozitívan kell gondolkodnia, és nem tart ettől a megbízatástól, mert optimista és kiegyensúlyozott természetű.

Hozzátette, amennyiben kormányalakítási megbízást kap Klaus Iohannis államfőtől, Mihai Tudose exminiszterelnökkel is egyeztetni fog. „Természetesen mindenkivel fogok tárgyalni, mert mindannyian a kollégáim” – fogalmazott.

Az EP-s projektjeit firtató újságírói kérdésre úgy reagált, azok – felszólalásaival és tevékenységi beszámolóival együtt – megtalálhatók a honlapon, majd hozzátette, miután az államfő jóváhagyja kinevezését, minden kérdésre válaszol majd. 

 

Hirdetés