Előkerült a világ legdrágább vodkája. Érintetlenül!

A több mint egymillió eurót érő nedűt egy koppenhágai gyűjteményből lopták el.
Hirdetés

Érintetlenül megtalálták a világ legdrágább, 1,1 millió eurót érő vodkáját (igen, egyetlen üvegről van szó), amelyet kedd hajnalban loptak el egy koppenhágai gyűjteményből. A koppenhágai rendőrség nem közölt semmit arról, hol és mikor találták rá a drága italra, csupán annyit mondtak, hogy folytatják a nyomozást.

Az MTI tudósítása szerint az üveg vodkát a dán főváros Vesterbro negyedéből, a Café 33 bárból lopták el kedden hajnalban. A szórakozóhely tulajdonosa, Brian Ingberg szerint a Russo Baltique márkájú vodka egyedülálló a világon, értéke nyolcmillió koronára tehető, köszönhetően az üveg elkészítéséhez felhasznált három kiló aranynak és három kiló ezüstnek. Az üveg díszítéséhez ráadásul egy 1912-es Monte Carlo-i raliautó bőrbevonatát is felhasználták.

A bártulajdonos az üveget Oroszországból kölcsönözte egy Dartz Motorz Company elnevezésű, lettországi székhelyű cégtől, amely a világ legdrágább vodkáit és páncélozott személyautóit gyártja. A különleges szeszesital a rablás előtt hat hónapig volt Brian Ingberg 1200 üvegpalackból álló vodkagyűjteményének része.

A biztonsági kamera felvétele szerint két maszkos, baseballsapkát viselő férfi lehetett a tettes – számolt be a bártulajdonos.
Brian Ingberg szerint a rablók rendelkeztek a bár kulcsával, az alagsorban lévő vodkamúzeum ajtaját pedig betörték. Kizárólag a Russo Baltique vodkát vitték magukkal, holott bármelyik másik darabját is ellophatták volna a gyűjteménynek.

Hirdetés