Egészségbiztosító: a háziorvosok többsége aláírta a keretszerződést

A háziorvosokat tömörítő egyik szervezet vezetője azonban másképp tudja.
Hirdetés

A háziorvosok több mint 60%-a aláírta a keretszerződés meghosszabbításáról szóló okiratokat, jelentette be szerdán az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) elnöke, Laurenţiu Mihai.

„A CNAS továbbra is rendelkezésükre áll. Meghosszabbítottuk a programot. Eddig a szerződések több mint 60 százalékát írták alá. Sokan vannak, akik nem voltak az országban, és most szeretnék aláírni. Keressük a törvényes megoldásokat. (…) Másrészt, mivel a tavalyi évre vonatkozó szerződés utolsó napjai szabadnapok voltak, keressük a megoldást, hogy aláírhassák a szerződéseket most is. Vannak megyék, ahonnan érdeklődtek – összegyűltek az emberek, engedem, hogy aláírják a szerződéseket. Szeretnék meggyőződni azonban, hogy törvényesen járunk el, ugyanis a hosszabbítást, az érvényes szerződés lejárta előtt kell megkötniük” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek az elnök.

A háziorvosok bejelentették, hogy folytatják a tiltakozást, és nem írják alá az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött keretszerződések meghosszabbítását, ugyanis elégedetlenek a keretösszeggel.

A Háziorvosok Országos Társaságának alelnöke, Sandra Alexiu Adalgiza szerdán a biztosító elnükével szemben azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy a háziorvosoknak kevesebb mint fele írta alá a keretszerződés meghosszabbítását az egészségbiztosítási pénztárnál.

Hirdetés