Felmelegedés, majd egy kis havazás jön

Nem a legzordabb téli időjárásra kell készülni.
Hirdetés

A következő napokban felmelegedésre számíthatunk, szilveszterkor sokfelé havazni fog – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) december 25-e és 2018. január 7-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a jelzett időszak kezdetén meleg idő várható, a nappali csúcsértékek több fokkal meghaladják az ilyenkor megszokott hőmérsékletet, nappal 8 – 10, éjszaka -4 – – 2 Celsius-fok várható. Év végén a sokéves átlagnak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatók, nappal 1 – 2, éjszaka -5 Celsius fok körül mutat majd a hőmérő higanyszála. Az jövő esztendő első napjaiban enyhe felmelegedés lesz, az átlag hőmérsékleti értékek 2 – 3 Celsius-fokkal nőnek. Csapadékra a december 28-30 közötti időszakban van a legnagyobb esély, főleg havas eső, hó formájában. Egyes helyeken január 2-a és 7-e között is enyhe havazás lesz.

A Bánságban és a Partiumban is a periódus első napjaiban az ilyenkor megszokottnál jóval melegebb időre számíthatunk. Napközben a hőmérséklet legmagasabb értékei elérhetik a 10-13 Celsius-fokot és éjszaka sem süllyednek -5 Celsius-fok alá. Év végén a sokéves átlagnak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatók, nappal 1 – 2, éjszaka -4 Celsius fok körül mutat majd a hőmérő higanyszála. Az jövő esztendő első napjaiban enyhe felmelegedés lesz, az átlag hőmérsékleti értékek 2 – 5 Celsius-fokkal nőnek. Csapadékra a december 28-30 közötti időszakban van a legnagyobb esély, előbb eső, majd főleg havas eső, hó formájában. Egyes helyeken január 2-a és 7-e között is enyhe havazás, havas eső lehet.

Hirdetés