Két személyt őrizetbe vettek a kolozsvári urológiai intézetben elkövetett hűtlen kezelés ügyében

Az intézet két igazgatója élvezheti a szervezett bűnözés elleni ügyészség vendégszeretetét.
Hirdetés

Két személyt őrizetbe vett csütörtökön reggel a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) a kolozsvári Urológiai és Veseátültetési Intézetet érintő hűtlen kezelési ügyben.

Az Agerpres hírügynökség igazságügyi forrásokra hivatkozva arról írt, hogy Dan Emil Fofiu Sânpetreanu adminisztratív és Sanda Roica Baciu gazdasági igazgatót helyezték 24 órás őrizetbe a Lukmed magánklinikának átjátszott szolgáltatások miatt.

Csütörtökön az ügy több érintettjét, így Mihai Lucan ismert kolozsvári urológus professzort, a Lukmed tulajdonosát is kihallgatják a DIICOT bukaresti ügyészei.

Mint arról beszámoltunk, a DIICOT gyanúja szerint az orvos magánklinikája díjmentesen vette igénybe az intézet szolgáltatásait.

Az intézet több munkatársa Lucan doktorral, a Lukmed magánklinika vezetőjével összejátszva 2005 és 2016 között összesen 5 169 406 lejjel károsították meg az intézetet.

Hirdetés

Többek között egy olyan, a daganatos megbetegedések kezelését szolgáló krioterápiás készüléket is a magánklinika rendelkezésére bocsátottak – mindenféle hivatalos szerződés nélkül –, amellyel egy kezelés értéke 3000 és 6700 euró közötti összegbe kerül alkalmanként.

A magánklinika úgy vette igénybe az intézet szolgáltatásaltatásait és személyzetét, hogy nem fizetett értük. Az ügyben összesen hét személyt hallgatnak ki az ügyészségen.

 

Hirdetés