Faragatlanul viselkedtek az állam vezetői Mihály király temetésén (VIDEÓ)

Tăriceanu, Dragnea, Tudose – ebben a sorendben.
Hirdetés

Nem kis tiszteletlenséget tanúsítottak az államelnök iránt a parlament két házának elnökei és a kormányfő Mihály király szombati temetésén.

Mint ismeretes, az elhunyt román uralkodót a bukaresti királyi palotában ravatalozták fel, ott rótta le kegyeletét nem csak sok romániai hivatalosság, hanem az európai királyi házak többségének képviselői is.

Az alábbi videó 9. percének 20. másodpercében megérkezik Klaus Iohannis államelnök feleségével, valamint Margit koronahercegnővel és férjével, Radu Dudával.

A teremben mindenki áll, hiszen mégiscsak az ország legmagasabb közjogi méltósága és az elhunyt király közvetlen hozzátartozói, a korona örököse lépett be a terembe. A bejárat közelében szintén áll Călin Popescu Tăriceanu és Liviu Dragnea, a szenátus és a képviselőház elnökei és Mihai Tudose kormányfő is.

Aztán ahogy Iohannis elhalad előttük, Tăriceanu szinte azonnal visszaül a helyére, rögtön követi Dragnea is. Tudose egy kicsit tétovázik, többször is körülnéz, majd ő is helyet foglal.

A teremben ekkor még mindenki áll – Károly wales-i herceg és a többi arisztokrata is – és csak akkor ülnek le, amikor Margit koronahercegnő és Radu Duda helyet foglalnak.

Hirdetés

Tăriceanu, Dragnea és Tudose ekkor már két teljes perce ülnek.

 

 

Hirdetés