Év végi autópálya-mérleg: 0 kilométer

Románia gazdasága tényleg toronymagasan száll. Az a kérdés, hova.
Hirdetés

A Közútiinfrastruktúra-kezelő Országos Társaság (CNAIR) idei éves mérlege minden szinten teljes katasztrófa, állítja a Pro Infrastructura Egyesület, amely a CNAIR infrastrukturális projektjeinek megfigyelésével foglalkozik. 

„0 kilométer befejezett autópálya, 0 kilométer befejezett terelőút, 0 kilométer befejezett főút”, áll az egyesület közleményében.

A megfigyelők szerint a „csodálatos” eredmény oka a CNAIR ideiglenes igazgatójának és amatőr vezetőségének köszönhető. Ștefan Ioniță mindenféle felelősségvállalás elől menekül, ügyvezetői kvalitásai egy dilettánséival vetekednek, az eredmény pedig életveszélybe sodorja a lehurbolt utakon naponta közlekedő polgárokat.

A Ioniță irányította CNAIR arra sem volt képes, hogy olyan elvileg befejezett útszakaszokat megnyisson a közlekedés előtt, mint a Sebes – Torda autópálya (A10) hármas és négyes szakasza vagy a caracali körgyűrű.

Hirdetés

Az egyesület arra is felhívja a figyelmet, hogy a Szeben – Nagylak autópálya (A1) „lezárása” is egyre tovább nyúlik, mégpedig a Lugos – Déva szakaszon hátramaradt problémák katasztrofális hozamú megoldása miatt.

A teljes kudarc okán az egyesület a CNAIR vezetőségének sürgős menesztését kéri, illetve olyan szakemberekkel való helyettesítésüket, akik bár némileg csökkenteni tudják az infrastrukturális katasztrófa mértékét, az utolsó száz méteren.

Hirdetés