Víz helyett ablaktisztító volt a minibárban egy bálványosi hotelszobában

Egy csecsemő súlyos állapotba került, miután kapott a víznek hitt folyadékból.
Hirdetés

Súlyos állapotban szállítottak kórházba egy csecsemőt, miután ablaktisztító folyadékot fogyasztott egy négycsillagos bálványosi szállodában. A gyerek szülei a minibárban található palackból származó színtelen, vízre emlékeztető folyadékot a gyereknek adott tejpor hígítására használták, nem vették észre, hogy az nem vizet, hanem az emberi szervezetre mérgező kémiai anyagot tartalmaz.

A fogyasztóvédelem vizsgálata szerint az ablaktisztítót tartalmazó üveget a takarítónők tévedésből tették a hűtőszekrénybe. A felügyelők még vizsgálják, milyen vegyszereket használnak az alkalmazottak a takarításhoz, de egy 20 ezer lejes büntetést már kiállítottak.

Az ügyben a rendőrség gondatlanságból okozott testi sértés miatt indított bűnvádi eljárást. Megállapították, hogy a takarító személyzet munkájának megkönnyítése érdekében a 10 literes palackokban vásárolt ablaktisztító folyadékot félliteresekbe töltötték. Így történhetett meg, hogy a minibár feltöltését végző szobalány összekeverte a vizes palackot a vegyszert tartalmazó üveggel.

A gyereket a sepsiszentgyörgyi kórházban látták el, hamarosan átszállítják egy bukaresti egészségügyi intézménybe. 

 

Hirdetés