Nem volt gyógyszer a kórházban, meghalt a páciens

A gyulafehérvári kórházba beutalt, immunhiányos betegségben szenvedő nőnek immunglobulinra lett volna szüksége.
Hirdetés

Egy 69 éves nő elhunyt a gyulafehérvári megyei sürgősségi kórházban, szombaton. A páciens immunhiányos betegségben szenvedett, és a kórházban nem állt rendelkezésre a kezeléshez szükséges immunglobulin.

Vlad Voiculescu volt egészségügyi miniszter jelezte az esetet, mondván, hogy a minisztériumnak tudomása van a problémáról.  A kórház ügyvezetője, Nicoleta Coșarcă kijelentette, hogy az illető beteget Szebenből szállították Gyulafehérvárra, ahol szintén nem volt immunglobulin, amellyel a páciens betegségét kezelni lehetett volna. Az ügyvezető hangsúlyozta: október 20. óta naponta kérnek immunglobulint, semmilyen eredmény nélkül.

November elsején a román egészségügyi minisztérium azt üzente, hogy az elsődleges immunhiányos betegségek kezelésére szolgáló immunglobulinok november hónap folyamán eljutnak a betegekhez. 

A minisztérium november 9-én újabb sajtónyilatkozatot bocsátott ki, amelyben azt állította, hogy Florian Bodog egészségügyi miniszter ismét találkozott az immunglobulinokat gyártó cégek képviselőivel, akik biztosították őt arról, hogy november hónap során 900 flakon immunglobulinnal látják el a hazai piacot.

Hirdetés