Román nyelvű hírszolgáltatást indított a magyar állami hírügynökség

Az MTI Magyarország és az erdélyi magyarok mindennapjairól szóló híreket biztosítana a román médiának.
Hirdetés

A A Magyar Távirati Iroda (MTI) a nagyszámú erdélyi igények és a hiteles tájékoztatás biztosítása érdekében ingyenes román nyelvű hírszolgáltatást indít december 1-jétől.

„Mivel a határon túli területek közül Erdélyben, Románia területén élnek messze a legnagyobb lélekszámban magyarok, és a mindennapjaik során az ott élő magyar kisebbség tagjai kerülnek a legtöbbször kapcsolatba a többségi nemzettel, ezért a hiteles és korrekt Magyarország-kép érdekében az MTI román nyelvű hírszolgáltatást indít december elsejétől a román nyelvű média számára” – olvasható a híradásban.

A magyar hírügynökség célja ezzel az, hogy a román nyelven olvasók hiteles, reális és pontos képet kapjanak Magyarország és az erdélyi magyarok mindennapjairól, a magyar kormányzat Erdélyt, és a kisebbségi magyarokat is érintő kiemelt ügyeiről.

Az MTI román nyelvű híreit itt lehet elérni.

Hirdetés

Korábban már volt hasonló kezdeményezés, 2000 elejétől néhány évig a Mediafax román hírügynökséggel együttműködve adott ki az MTI a román médiának szánt híreket.

Romániában is vannak ilyen szolgáltatsok: a Mediafax és az Agerpres állami hírügynökségnek egyaránt van magyarra fordíttt hírfolyama.

Hirdetés