Dan Diaconescu mától szabad ember

A zsaroló volt tévétulajdonost és ultrapolulista politikust feltételesen szabadlábra helyezték.
Hirdetés

Az ilfovi bíróság szerdán kedvezően bírálta el Dan Diaconescu volt pártvezér és tévétulajdonos szabadlábra helyezési kérelmét és elrendelte a bűnöző feltételes szabadlábra helyezérét, miután Diaconescu majdnem három évet ült zsarolásért a jilavai börtönben. Az ítélet végleges.

Amint arról beszámoltunk, a hajdani OTV televízió tulajdonosát, továbbá az ultrapopulista A Nép Pártja (PPDD) alapítóját, Dan Diaconescut öt év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság 2015-ben, mégpedig azért, mert megzsarolta az Arad megyei Zaránf egykori polgármesterét, Ion Moțot, valamint Paul Petru Țârdea üzletembert.

Diaconescu jó magaviseletével indokolta kérelmét, továbbá azzal, hogy eljárt a fegyházban szervezett tevékenységekre, dolgozott és könyveket is írt.

A volt tévétulajdonos az esti órákban hagyta el a jilavai börtönt, és többek között ezt nyilatkozta a börtön kapujában várakozó újságíróknak: „Ha meg akarják tudni, milyen a börtönben, alapítsanak sikertévéket és sikerpártot, és azonnal börtönbe kerülnek. Amilyen sikeres ez a tevékenység, olyan büntetendővé is válhat, mert van egy olyan törvény Romániában, egy olyan ítélet, miszerint tíz és fél évig nem vehetem fel a kapcsolatot azzal a másfél millió barátommal, akik egy adott pillanatban rám szavaztak. Ez egy nagyon súlyos tiltás. Talán Kennedy halála óta nem kényszerítettek senkit ilyen hallgatásra. Nem tudom, miért félnek ennyire tőlem. De azért itt vagyok, Dan Diaconescunak hívnak, caracali gyerek vagyok, onnan jöttem (a fővárosba – a szerk.), nem ismertem senkit, és mégis, 20 éve félnek tőlem az ellenfeleim.”

Hirdetés