Az Új Jobboldal minden jó románt és székelyt szeretettel vár Sepsiszentgyörgyre

December elsején, hát persze. Mert a románok együtt akarnak ünnepelni a gyalázatosan elmagyarosított székelyekkel.
Hirdetés

A szélsőséges Új Jobboldal nevezetű párt vezetősége kedden közleményt küldött a különböző lapok szerkesztőségeinek (hozzánk sajnos nem jutott el a dokumentum). Viszont az Evenimentul Zilei lehozta.

A dokumentum címe: Az Új Jobboldal és a székelyek, együtt Sepsiszentgyörgyön, a nemzeti ünnepen. Milyen szép is ez. És akkor csemegézünk kicsit a szövegből:

„Az Új Jobboldal Párt tagjai és szimpatizánsai Sepsiszentgyörgyön fogják ünnepelni december elsejét, a Kovászna megyei románokkal.” (De hova lettek a címbeli székelyek?)

„Mint minden évben, a nemzeti ünnepet idén is románellenes provokációk előzték meg,

melyek célja, hogy beárnyékolják Erdély és Románia anyácska egyesülésének 99. évfordulóját: november közepén egy RMDSZ-es képviselő fel akarta húzni Magyarország zászlaját Sepsiszentgyörgy központjában, hogy így emlékezzen meg Észak-Erdély magyar okkupációjáról, aztán egy katalán vezető elment Kolozsvárra és Erdély autonómiájáról beszélt, mindezt az Erdélyi Magyar Néppárt meghívására, aztán a helyi sajtó kiderítette, hogy maga Antal Árpád (Sepsiszentgyörgy polgármestere) és Tamás Sándor (a Kovászna megyei tanács elnöke) Katalóniában, Barcelonában tartózkodtak, és épp a függetlenségi népszavazás napján! Sajnálattal állapítjuk meg, hogy az efféle provokációk a romániai magyar pártok szerencsétlen szokásaivá váltak, miáltal a szeparatisták feszültséget kívánnak gerjeszteni a románok és a magyarbarát székelyek között, a legfontosabb nemzeti ünnep előtt. 

Ezért az Új Jobboldal Párt arra buzdítja a Hargita és Kovászna megyei románokat, hogy ne vegyenek tudomást ezekről az üres provokációkról.

Ugyanezt tanácsoljuk a székelyeknek is, akiknek őseit évszázadokon keresztül vegzálták és sanyargatták a magyarok,

Hirdetés

akik az elmagyarosítás útján akarták kiirtani ezt az etnikumot. Azokról a székelyekről beszélünk, akiknek ősei jó viszonyt ápoltak Moldva és Havasalföld uralkodóival és többször is szövetségesei voltak Ștefan cel Mare-nak, Petru Rareșnek és Mihai Viteazul-nak. Azokhoz a székelyekhez szólunk, akik ma már nem is tudják, kicsodák, ahogy azt sem, hogy ki nyomta el őket és ki tett velük jót a történelem során. Nekik mondjuk, hogy nem a románok gyilkolták meg a székely Dózsa Györgyöt, aki Erdély felszabadító lázadását vezette a magyar iga alól. Nem a románok kínozták meg barbár módra, nem a románok ültették tüzes „trónra”. Nem a románok nemzetlenítettek el benneteket, nem a románok lopták el a nemzeti identitásotokat és az ábécéteket! Nem a románok magyarosítottak el benneteket!”

A közlemény így végződik: „Jöjjetek tehát december elsején Sepsiszentgyörgyre, Mihai Viteazul nagyúr szobra mellé, akinek az oldalán a ti őseitek is harcoltak Călugăreni-nél és Sellenberknél! Jöjjetek, örvendezzünk együtt Erdély és Románia anyácska egyesülésének 99 évfordulója alkalmából!”

Sikerült-e meggyőzni a székelyeket? Vagy mégsem? Hamarosan kiderül.

Hirdetés