Ezekben a romániai városokban a legelőnyösebb lakni

Azt vizsgálta egy felmérés, hogy az emberek mennyire találják drágának vagy olcsónak az életet.
Hirdetés

Erdélyi városokban a legelőnyösebb lakni a keresetekhez viszonyított megélhetési költségek szempontjából – derül ki a Storia.ro ingatlanportál és a D&D Research ügynökség által készített felmérésből.

A kutatás szerint, amely a lakók percepciója alapján rangsorolta a romániai városokat, Brassóban, Kolozsváron, Nagyváradon és Szebenben éri meg a leginkább élni. Következik a toplistán Piteşti, Temesvár, Marosvásárhely, Craiova, Bukarest és Iaşi.

A lista másik végén Resicabánya, Alexandria, Vaslui, Focşani, Piatra-Neamţ, Szatmárnémeti, Tulcea, Călăraşi, Botoşani és Brăila áll.

Az ország történelmi régiói közül Erdély áll az első helyen, következik Bukarest és Ilfov, Olténia és a Bánság. Moldova, Dobrudzsa és Munténia a sereghajtó régiók.

Hirdetés

A lakónegyedek közül a kolozsvári Grigorescut sorolták a válaszadók az első helyre, következik a bukaresti Titan, a piteşti-i Gavana 3, a brassói Rakodó és a temesvári Nap negyed. Az utolsó helyeken ploieşti-i, botoşani-i, resicabányai, nagybányai és alexandriai lakótelepek végeztek.

A felmérés során arra kérték a résztvevőket, hogy 1-5-ös skálán értékeljék a városukat és a városrészüket, ahol élnek. Csak a legalább száz értékelést elért városok és negyedek kerültek fel rangsorra.

Hirdetés