Ajaj: a kormány dolgozik a nyugdíjtörvényen

Mihai Tudose miniszterelnök bejelentette, hogy a munkaügyi tárcánál gőzerővel halad az új jogszabály kidolgozása.
Hirdetés

Dolgoznak a nyugdíjtörvényen, és jövőre „elkészülhet”, jelentette be csütörtökön Mihai Tudose kormányfő, aki hozzátette, hogy ez az egyik legnehezebb törvény, amit ki kell dolgozniuk.

„Nő jövőre a nyugdíjpont értéke (…) 10 százalékos növekedés lesz. Dolgozunk a nyugdíjtörvényen és jövőre készen lehet, meglátjuk majd mennyi idő alatt lehet gyakorlatba ültetni és milyen sorrendben. (…) Nagyon nehéz lesz több millió iratcsomót feldolgozni és újraszámolni. (…) A munkaügyi minisztériumban már végeztek próbákat, különböző eljárásokat tesztelnek, megállapítják a költségvetési hatását, milyen gyorsan tudjuk bevezetni, milyen ütemben, hogy amikor  nyilvános vitára bocsájtjuk, akkor minden kérdésre tudjunk választ adni, mert egy nagyon, nagyon nehéz törvényről van szó” – nyilatkozta Tudose az Antena 3 televízió műsorában.

A kormányfő szerint vannak egyenlőtlenségek, amelyeket meg kell szüntetniük.

„Végső soron a nyugdíj nem alamizsna, amelyet az államtól kap valaki. Az megilleti az adott személyt, az ő jutalma. És voltak nagy elcsúszások. (…) Két ember ugyanúgy dolgozott, ugyanannyi időt, ugyanolyan körülmények között, két év eltéréssel mentek nyugdíjba, és óriási eltérések vannak a nyugdíjaik között. Ilyet nem lehet. Az embereknek érezniük kell, hogy miután ledolgoztak egy egész életet, úgy bánnak velük, ahogyan megérdemlik” – nyilatkozta Tudose.

Hirdetés