Dodon: román politikusok, haza!

Tesók, tesók, de azért a kenyér pénzbe kerül, üzente a Moldovai Köztársaság elnöke a román kollégáknak.
Hirdetés

Igor Dodon moldovai elnök annak kapcsán fakadt ki, hogy nemrég Traian Băsescu volt román elnök odalátogatott és unionista kijelentéseket tett. Dodonnak elege lett abból, hogy a román politikusok ki-be sétálnak és politikai játékokat űznek a Moldovai Köztársaságban.

Idézünk: „Ne mind járkáljatok ide (ti. a román politikusok – a szerk), ahogy ez a Băsescu is jön-megy a falvakban. Nagy hős ez is, elkergették az országából és most idejön, és csinálja nekünk a politikát.”

A viccesen szókimondó Dodonnak egyetlen baja van a Romániával való kapcsolatok terén, nevezetesen az unionisták. És ezt kerek perec, ki is mondja: „Küldtem egy hivatalos meghívót Klaus Iohannis elnöknek, amire egyelőre nem érkezett válasz. Nekünk semmi bajunk a románokkal, egy dolgot kivéve: a románok támogatják az unionistákat, akik tönkre akarják tenni az államiságunkat. Ebben az ügyben nincs kompromisszum. Tesók, tesók, de a kenyér pénzbe kerül. Üljetek csak otthon, és gyertek vendégségbe. Románia nagykövetét a saját borommal kínáltam. Gyertek hozzám, a pincébe, megkínállak egy pohár borral, puliszkával, ha kértek, de amúgy üljetek otthon”, jelentette ki a moldovai elnök.

Hirdetés