Szabó Ödön mindenkit óvodába küldene

Középcsoporttól tenné kötelezővé az ovit az RMDSZ.
Hirdetés

Kötelezővé tenné az óvodai oktatást középcsoporttól az Romániai Magyar Demokrata Szövetség – tájékoztat az RMDSZ mai közleménye. A pedagógusok szerint sokkal jobban teljesítenek a jelenlegi oktatási rendszerben, illetve válnak aktív közösségi taggá azok a gyerekek, akik óvodába jártak – áll a közleményben. 

A Szövetség által kidolgozott tervezetről Szabó Ödön parlamenti képviselő elmondta, a szakszerű óvodai nevelés jelentősen befolyásolja a további iskolai éveket is, megkönnyíti az átmenetet az iskola alsó tagozatába, megismerteti a gyerekekkel a közösséghez tartozás élményét.  

„Főleg hátrányos helyzetű környezetekben észlelhető, hogy milyen nehézségekkel küszködnek az iskolában azok a gyermekek, akik nem részesültek óvodai nevelésben. A pedagógusok számára külön kihívást jelent az említett gyermekek felzárkóztatása, és amelyre alig van esély a jelenleg túlzsúfolt oktatási keretben” – vélekedett Szabó Ödön, az alsóház oktatási bizottságának alelnöke.

Az RMDSZ törvénytervezete azt kéri, hogy az óvodai oktatás a középcsoporttól legyen kötelező érvényű. A törvénytervezetet a képviselőházban iktatták, majd ezt követően kerül az illetékes szakbizottságok asztalára, illetve később az alsóházi plénumi szavazásra. Ebben a témakörben a szenátus plénuma dönt.

Hirdetés