Dragnea szerint mindig is gyámság alatt akarja tartani az EU a román igazságügyi rendszert

A PSD elnöke szerint az EU mindig talál majd valami aggódni valót.
Hirdetés

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnöke nem hisz abban, hogy az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmust (CVM) valaha, legalábbis mostanában megszüntetnék.

„Gondolják, hogy valaha is lezárják az CVM-et? Őszintén…. Állandóan aggódnak valamiért, mindig megjelenik valami új. Én nem hiszem, hogy ezt az CVM-et valaha is, vagy legalábbis mostanában felfüggesztenék”’ – jelentette ki Dragnea csütörtökön Herkulesfürdőn, ahol a PSD országos végrehajtó bizottságának ülésé tartották meg.

Dragnea ironikusan jegyezte meg, hogy „tíz év múlva is aggodalmak lesznek a 13-as sürgősségi kormányrendelet miatt. „Az igazságszolgáltatási törvényekkel pedig mi a helyzet? Melyek azok az óriási gondok? Két dologért aggódtak: az Igazságügyi Felügyeletért és azért, hogy nehogy elvegyük Iohannis államfő játékait. Mi egyértelműen állást foglaltunk: az Igazságügyi Felügyelet autonóm intézmény lesz, ez nem hiszem, hogy zavarna valakit, már a törvénytervezet is elkészült hozzá. Másrészt, az PSD elképzelése szerint a főügyészek kinevezése továbbra is az államfő jogköre marad, hogy megmaradjon a mostani jó és helyes gyakorlat” – tette hozzá Dragnea.
ű

A kormány fő erejét adó szociáldemokraták elnöke mindezt annak kapcsán mondta, hogy szerdán az Európai Bizottság a CVM keretében olyan A adott ki a román igazságügy helyzetéről, amelyben kemény bírálatokat fogalmaz meg, és aggodalmát fejezi ki az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban.

Hirdetés