Ma sem vallott senki Horváth Anna ellen

Rossz tanút idézett be az ügyészség, és csak jövőre kerül elő a döntő bizonyíték.
Hirdetés
Egyik tanú sem vallott Horváth Anna, Kolozsvár volt alpolgármestere ellen abban a büntetőperben, amelynek harmadik tárgyalását tartották ma a Kolozs megyei táblabíróságon – tudósít a Krónika napilap.
 
A keddi tárgyalási fordulón a vád kilenc tanúját hallgatta meg a bíróság, még 14 tanú meghallgatása van hátra, akik közül kilencet az ügyészség idéz be a vád tanújaként. Őket a december 7-i fordulón hallgatják meg, és várhatóan a januári tárgyaláson játsszák le azt a SRI által készített hangfelvételt, amely a vád legfőbb bizonyítéka.
 
Horváth Annát befolyással való üzérkedés és pénzmosás vádjával állította bíróság elé a DNA. A vád szerint 60 fesztiválbérletet fogadott el a 2016. júniusi önkormányzati választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára egy ingatlanfejlesztőtől. Ennek fejében állítólag építkezési engedélyt sürgetett az illető számára a városházán.
 
Az eddigi tárgyalásokon se a város akkori főépítésze, se az urbanisztikai osztály építkezési engedélyeket kibocsátó részlegének vezetője nem állította, hogy Horváth Anna bármilyen engedélyt sürgetett volna náluk.
 
A Krónika tudósítása szerint két dolog színezte a mai tárgyalást: az önkénteseket koordináló Antal Géza hivatalos tolmácsot kért a tanúvallomásához, amelytől a bírónő kissé irritált lett, bár Antal többször válaszolt románul is.
 
A másik egy ügyészségi baki: a Horváth Anna tavalyi kampányát ezer lejjel támogató egyik üzletember helyett annak testvérét idézték be. A tárgyaláson a megfelelő testvér is megjelent, és elmondta, azért támogatta személyesen Horváth Annát, mert ismeri, míg az RMDSZ és úgy általában a politika nem izgatja.
 
A tárgyalás végén a bíróság feloldotta azt a tilalmat, amely alapján Horváth Anna nem találkozhatott Antal Annamáriával, a városháza munkatársával és Antal Gézával, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnökével, mivel kedden mindketten vallomást tettek.

Hirdetés