Nagybánya lesz Románia ifjúsági fővárosa

Egy éven keresztül töltheti be a címet.
Hirdetés

Nagybánya lesz Románia ifjúsági fővárosa jövőre – jelentették be szombaton Bákóban, a jelenlegi ifjúsági fővárosban a Romániai Fiatalok Gálája elnevezésű rendezvényen.

Daniel Orza, a nagybányai pályázat képviselője örömét fejezte ki a cím odaítélése nyomán, és megjegyezte: a cím nem a pályázó csapaté, hanem minden nagybányai és romániai fiatalé.

A partiumi város 2018. május 2-a és 2019. május 1-je között tölti be a tisztséget, amelynek keretében számos programot szervez majd a város – ezek megvalósítására a Román Kereskedelmi Bank, a program létrehozása felett szintén bábáskodó 50 000 euróval járul hozzá.

Nagybánya a #Uturn című pályázattal nyert, amelynek célja olyan programok szervezése, amelyek révén a fiatalok aktívan és határozottan vesznek részt a közösség életében.

A döntőbe Nagybánya mellett Szatmárnémeti és Jászvásár jutott be.

Hirdetés

A pályázatokat az ifjúsági civil szféra, a magán üzleti szféra, a politikai pártok ifjúsági szervezeteinek képviselői és közintézmények megbízottai bírálták el.

A program koordinátora a Romániai Ifjúsági Tanács, a Kolozsvári Ifjúsági Szövetség, a PONT csoport és a Román Kereskedelmi Bank, célja pedig az, hogy fejlessze a helyi hatóságok, az ifjúsági civil szervezetek és a magánszektor együttműködését annak érdekében, hogy a fiatalok meghatározó szerepet játsszanak a városfejlesztésben.

Hirdetés