Budapesten egyeztettek az erdélyi magyar pártok vezetői

Az RMDSZ, az EMNP és az MPP elnökei a Máért szünetében ültek tárgyalóasztalhoz.
Hirdetés

Budapesten egyeztettek egymással az RMDSZ, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) vezetői. Mint Tőkés László EP-képviselő sajtóirodájának közleményéből kiderül, a találkozóra pénteken, a határon túli magyarok reprezentatív politikai szervezeteinek, a magyar parlamenti pártoknak és a magyar kormány képviselőinek fórumán, a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) került sor.

A közlemény szerint – a legutóbbi, október 3-i nagyváradi találkozójukon megbeszéltek szerint – az RMDSZ, az EMNP és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökei folytatták a megkezdett párbeszédet meghatározott témák mentén.

A Máért szünetében a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács vezetői tartottak munkaülést, amelyen többek között az elkövetkező időszak közösen szervezendő Kárpát-medencei programjait vették számba.

Ezt követően Szili Katalinnak, a magyar miniszterelnök autonómiaügyi megbízottjának kezdeményezésére munkamegbeszélést tartottak az RMDSZ, a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt vezetői. Ezen az autonómiák közösen képviselt alapelveiről és a magyar országgyűlés volt elnöke által kezdeményezett autonómia-kerekasztal további, elnöki szintű találkozóiról volt szó.

Hirdetés