Vietnami népviseletben találkozott egymással Trump és Putyin

Röviden szót váltottak egymással egy protokollfotózáson. Videóval!
Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök röviden szót váltott egymással az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) szervezet danangi csúcstalálkozóján – közölték pénteken orosz hírügynökségek.

A két elnök a protokollfotózás alkalmából, vietnami népviseletben találkozott egymással, kezet fogtak és néhány szót is váltottak. Ezt követően a csoportkép-beállításon Trump Putyin jobbján foglalt helyet, majd a szertartás végén, mielőtt a APEC-vezetők átvonultak egy közös fogadásra, megérintette az orosz vezető vállát.

Putyin és Trump pénteken érkezett Danangba. Kérdésessé vált, hogy az APEC-csúcsot felhasználják-e kétoldalú eszmecserére, mert a Fehér Ház szóvivője a nap folyamán közölte, hogy hivatalos találkozó nem szerepel a napirenden.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken kijelentette, hogy az orosz fél az amerikai oldalról érkező ellentmondásos jelzések ellenére „türelmesen dolgozik” az ügyön.

Trump a nap folyamán az APEC-vezetők két közös programját is kihagyta, ezért a protokollfotózás volt az első alkalom a Putyinnal való találkozására.

Hirdetés