EMNP: Gyurcsány magyart a magyar ellen fordít

A migránsokat befogadnák, de a határon túli magyarokat nem.
Hirdetés

Az Erdélyi Magyar Néppárt elítéli azt az uszítást, amellyel Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció szembefordítaná egymással a különböző nemzetrészeket – áll a párt országos elnökségének közleményében. A néppárt vezetői ezzel arra utalnak, hogy Gyurcsányék kampányt indítottak a határon túl élő magyar állampolgárok szavazati jogának megvonásáért.

„Jól látható: a Gyurcsány-féle, szélsőségesen liberális politikusok igent mondanának a több ezer, kultúrájukban tőlünk idegen migráns befogadására, s elutasítanák azt, hogy a külhoni magyarság – állampolgárságából fakadó alapvető jogával élve – részt vegyen a magyar nemzet közös sorsának alakításában.

Pedig a napnál világosabb, hogy az anyaország határain kívül élő magyarok Trianon óta vállalják részüket a magyar nemzet kárpát-medencei magmaradásának és fennmaradásának közös terheiből. Megőrzik és gazdagítják az ország és nemzet szellemi és anyagi értékeit. A Magyarország határain kívül élő magyarokkal az ország és a nemzet erősebb. Ezt tagadni, a magyarokat egymás ellen uszítani ismét nem más, mint az ország és a nemzet ügye ellen tenni”

– szögezik le. A néppárt arra kéri a „határokon átívelő nemzetegyesítést fontosnak tartó” magyarországi pártokat és politikusokat, ne engedjék, hogy az ilyen típusú diskurzus ismételten megmérgezze a választási kampányt, a választópolgárokat pedig arra biztatják, hogy részvételükkel és szavazatukkal mondjanak nemet a „Gyurcsány-féle uszításra”.

Hirdetés