Senkinek sem kell a szentgyörgyi Bodok szálló

Negyedjére sem került vevő a monstrumra.
Hirdetés
A Bodok szálló értékesítésére szervezett negyedik licit is eredménytelenül végződött. Sepsiszentgyörgy helyi vezetői úgy döntöttek, még egy utolsó versenytárgyalást hirdetnek, és ha arra sem jelentkezik vevő, akkor más megoldást keresnek a város központjában álló épület hasznosítására. 
 
Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere arról számolt be az Agerpres hírügynökségnek, hogy a legutóbbi, október végén szervezett versenytárgyalásra egyetlen ajánlat sem érkezett annak dacára, hogy a korábbiaknál jóval kedvezőbb részvételi feltételeket szabtak meg. 
 
Az elöljáró hozzátette: a szabályzat értelmében ebben a hónapban még meghirdetnek egy utolsó licitet, és ha ez is eredménytelen lesz, akkor más módot kell találniuk az épület felújítására és használhatóvá tételére. 
 
Az első versenytárgyalásra egymillió eurós kezdőösszeget hirdettek meg. Ezt később 900 000 euróra csökkentették, Tóth-Birtan Csaba szerint ennél több engedményt nem tehetnek. „Ha nem sikerül eladni, más megoldásokon gondolkodunk, (…) a polgármesteri hivatal úgyis helyiséghiánnyal küzd, van néhány ötletünk, megfontoljuk, hogy mit tehetünk” – nyilatkozta az alpolgármester. 
 
Az első, idén áprilisban szervezett licithez kiadott műszaki leírást három cég vette meg, de végül egyik sem nyújtott be ajánlatot. A másodikra egyetlen befektető jelentkezett, a szabályzat viszont minimum két jelentkezőhöz kötötte a versenytárgyalás megtartását. Így meghirdetettek egy harmadik licitet is, ekkor azonban a jelentkező visszalépett. 
 
A tízemeletes Bodok szállót 1971–1972-ben építették. 2003-ban Ioan Neculaie brassói üzletember vásárolta meg, 2007-ben elkezdődött az épület felújítása, de röviddel ezután abbamaradtak a munkálatok. A rossz állapotban lévő ingatlant három éve vette meg a város a brassói üzletembertől 745 000 euróért olyan körülmények között, hogy a volt tulajdonos 160 000 euróval tartozott már a városnak, amelyet nem tudott kifizetni. 

Hirdetés