Román állampolgárságú nőt helyeztek előzetes letartóztatásba Magyarországon

Mivel bántalmazta a kislányát.
Hirdetés

Harminc napra elrendelte a Békéscsabai Járásbíróság egy román állampolgár előzetes letartóztatását, a 18 éves nőt azzal gyanúsítják, hogy többször bántalmazta 15 hónapos gyermekét – tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a nő idénymunkát végzett a Békés megyei Medgyesegyházán, ahol idén októbertől több alkalommal bántalmazta, ököllel megütötte, megrúgta, valamint a földre dobta a kizárólag az ő nevelése alatt álló kislányát. A fiatal nő a gyermek testi ápolását elhanyagolta, a kislányt ismeretlen eredetű égési sérüléseivel nem vitte orvoshoz.

A nőt védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével gyanúsítják.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt volt szükség, másrészt tartani lehetett attól, hogy a gyanúsított a szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennáll – írták.
 

Hirdetés