Mélységesen tévedett, aki azt hitte, hogy Victor Pontának annyi

Új pártot alapított az egykori miniszterelnök, indulnak a legközelebbi választásokon.
Hirdetés

Jóváhagyta pénteken a bukaresti törvényszék a Pro Románia Párt bejegyzését. A döntés nem jogerős, megfellebbezhető.

A nem túl kreatív nevű Pro Románia Párt megalapítását szeptember 3-án jelentette be Victor Ponta, Daniel Constantin, az ALDE egykori társelnöke és Sorin Cîmpeanu korábbi oktatásügyi miniszter.

A projekt elindításakor tartott szeptember eleji sajtótájékoztatón Ponta úgy fogalmazott: a Pro Románia politikai alternatívát kínál. Mint kifejtette, ő is, valamint Cîmpeanu és Constantin is szakítottak „azokkal a politikai erőkkel, amelyek már nem ígérnek változást.” Azt mondta: napjaink Romániájában nem akar már sem tapsviharokkal tűzdelt végrehajtó bizottsági üléseket, sem olyan politikai vezetőket, akik csak mímelik, hogy szeretik a népet. A volt kormányfő azt is leszögezte, hogy a Pro Románia indulni fog a 2019-es európai parlamenti, illetve az államelnök-választáson, neki azonban nem áll szándékában jelöltetni magát.

Arra a kérdésre, hogy ki a párt elnöke, Ponta úgy válaszolt, meggyőződése, hogy amikor a három alapítónak választania kell majd egymás közül, „egyvalakinek biztosan meglesz az abszolút többsége”.

Daniel Constantin képviselő ugyanakkor azt nyilatkozta: az újonnan létesített alakulatnak „minőségi emberekre” van szüksége, nem a parlamentből szándékoznak tagokat toborozni. „Nem a parlamentből akarunk tagokat toborozni. Aki csatlakozni szeretne, azt szívesen látjuk, amennyiben hozzánk hasonlóan gondolkodó személyről van szó. A minőségi emberek közül szeretnénk tagokat toborozni, akik jelenleg valamelyest kívülállók, de részesei kívánnak lenni ennek a projektnek” – fogalmazott Constantin szeptemberben.

Hirdetés