Regény a romániai kommunizmus ellen lázadó magyar fiatalokról

Bódi Attilával, a Lázadni veletek akartam szerzőjével találkozhatnak a kolozsvári irodalomkedvelők.
Hirdetés

Ceaușescu Romániájában három magyar fiú úgy dönt, rendszerellenes üzenetekkel plakátolják tele városukat, ám tettük következményeivel csak felnőttként szembesülnek – így lehet összefoglalni Bódi Attila Lázadni veletek akartam című könyvének történetét.

A Szatmáron született, jelenleg Magyarországon élő szerző sokmindennel foglalkozott életében: vállalkozó, a magyar színjátszást pártoló Mecénástársaság alapítója, a Gyermekközpontú Oktatásért Mozgalom ötletgazdája, a Partiumi Magyar Napok megálmodója, de ő volt a producere Koltai Róbert Világszám! című filmjének is – és negyvenes évei közepén megírta első, megtörtént eseményeken alapuló regényét. A Lázadni veletek akartam felnövéstörténet és kalandregény, egy elnyomó rendszer „anatómiája” három különböző vérmérsékletű, de hasonló sorsú kamaszfiú szemszögéből.

Bódi Attila könyvét a kolozsvári Gaudeamus könyvesboltban mutatják be október 26-án, csütörtök délután 6 órától. A szerzővel Papp Attila Zsolt beszélget, a regényből Marosán Csaba színművész olvas fel részleteket.
 

Hirdetés