Több tucat fát döntött ki a szél Bukarestben

Az egyik egy utasokkal teli taxira esett, a taxisofőr megsérült.
Hirdetés
Több tucat fát döntött ki a jelenleg is dúló szélvihar Bukarestben, tudatja a fővárosi katasztrófaelhárítás. Az elmúlt tíz órában 54 kidöntött fát kellett eltávolítaniuk az úttestről vagy járművekről, jelenleg is tíz helyszínen dolgoznak a kárelhárításon.
 
Három másik esetben leszakadt reklámpannó, kiesett kapu és ledöntött oszlop miatt riasztották őket. Összesen 41 jármű sérült meg a szél letépte tárgyaktól, a kidöntött fáktól.
 
A News.ro beszámolója szerint először egy villanyvezetékre zuhant fa esett rá egy, a Dinicu Golescu sugárúton haladó taxira, amelyben három személy utazott. A három utas sértetlenül megúszta, a sofőrnek megrándult a nyaka. Először visszautasította a kórházba szállítást, később a mentők mégis orvoshoz vitték.
 
A Mediafax egy másik sérültről is beszámol, akinek szintén az autójára zuhant egy fa a Pieptănari sugárúton. Az illető többszörös zúzódást szenvedett, a Bagdasar Arseni kórházba szállították.
 
Az Országos Meteorológiai Hatóság délután ötkor újabb riasztásokat adott ki, főként szélvihar miatt. Konstanca és Tulcea megyére éjfélig hosszabbította meg az elsőfokú viharriasztást, a Bărăgan, Bukarest és Prahova térséségére este 11-ig. Ezeken a területeken a szél 55-75 km/órás erősséget is elérheti, és gyenge esővel társul.
 
Elsőfokú riasztást adott ki a Partium egy részére és a Bánságra is: Bihar, Arad és Temes megye síkvidékein 55-60 km/órás széllökések is várhatók ma este kilencig, Krassó-Szörény megye hegyes területein pedig akár 75-80 km/órás széllökések is előfordulhatnak. Az eső természetesen az országnak ebben a részében is esik.

Hirdetés