Kirúgja a miniszter a CFR igazgatóját

Mert egy órát késett a vonat, amellyel Bukarestből Dévára ment.
Hirdetés
Meneszti tisztségéből a Román Vasúttársaság (CFR) igazgatóját, Marius Chipert – közölte kedden Felix Stroe, frissen kinevezett szállításügyi miniszter. A miniszter attól gurult be, hogy a vonat, amellyel Bukarestből Dévára utazott, közel egy órát késett úgy, hogy extrém időjárás nem hátráltatta – számol be a Digi 24 hírtelevízió.
 
A Déván tartózkodó tárcavezető azzal indokolta a CFR-igazgató leváltását, hogy a vállalaton belüli szervezetlenség miatt folyamatosan késnek a vonatok. Felix Stroe azt mondta, találkozóra hívja a minisztériumba a vállalat illetékeseit, hogy hívja fel a figyelmüket a legégetőbb problémákra. 
 
„Nem azért váltjuk le az embereket, hogy csináljunk helyet másoknak. (…) Az állampolgárokkal szembeni tisztelet hiányát nem lehet tolerálni. Én legalábbis nem fogom, nulla toleranciát hirdetek. A vonatok nem azért késnek, mert elavultak a szerelvények. (…) Nem tudom megérteni, hogy a Bukarest és Konstanca közötti vasúti szakaszon, amelynek a korszerűsítésébe több száz millió eurót fektettek, és amelyik a legmodernebb Romániában, miért késnek több tíz percet a vonatok, ha nem a szervezés, az odafigyelés, az igényesség hiánya miatt?” – tette fel a kérdést a miniszter. 
 
A tárcavezető hozzátette, nagyon fontos, hogy a szerelvények pontosan közlekedjenek, és úgy véli, Marius Chiper igazgató leváltása komoly figyelmeztetés arra vonatkozóan, hogy az ehhez hasonló problémákat nem fogják többé tolerálni.
 
Marius Chipert 2015 decemberében nevezték ki a CFR vezérigazgatójává, korábban igazgatóhelyettes volt ugyanott. Hétfőn a bukaresti regionális igazgatóság és a bukaresti Északi Pályaudvar vezetőjét is leváltotta a miniszter, mivel elégedetlen az állomás kezelésével és karbantartásával.
 
FRISSÍTÉS: Marius Chiper személyes indokokra hivatkozva ma benyújtotta lemondását a vállalat ideiglenes igazgatói tisztségéből – tudatta ma rövid közleményben a Román Vasúttársaság.

Hirdetés