Azt ismerik, amikor a szebeni kosárcsapat két amerikai játékosa összeverekszik?

Ez nem vicc, hanem a temesváriak és nagyszebeniek kosármeccsének egyik szórakoztató mozzanata.
Hirdetés

Rejtő-regényekbe illő verekedés tört ki hétfő este egy időkérés során a Temesvári BC–Nagyszebeni CSU férfi kosárlabda-mérkőzésen, a vendégcsapat két amerikai játékosa egy elmaradt passz miatt szólalkozott össze.

Hét perc volt hátra a találkozóból, amikot a 73:62-s hátrányban levő szebeni csapat edzője, Dan Fleşeriu időt kért. A szakmai tanácsokra azonban már nem jutott ideje, mert a cserepadra érve DeAngelo Riley, a csapat amerikai légiósa előbb szóval, majd ököllel támadt csapat- és honfitársára, Monyea Prattre, azt sérelmezve, hogy az utóbbi nem passzolt neki. A megvadult játékosokat csak nagy nehezen sikerült megfékezni, ám a büntetés nem maradt el: a bírók mindkettőt azonnal kizárták a játékból. A vendégcsapat pedig ezzel legjobb dobóit vesztette el, hiszen addig Riley 14, Pratt pedig 13 pontot szerzett. 

A mérkőzést végül 92:78-ra a temesvári csapat nyerte, a szebenieknek ez volt az első vereségük az új bajnoki szezonban. A két balhés kosaras pedig úgy a klub, mint a szövetség részéről büntetésre számíthat, utóbbi szabályzata 1-3 mérkőzésre szóló eltiltással sújtja a verekedést. A CSU csapatának pedig egyelőre nagyon nincs szerencséje a nyáron igazolt amerikai légiósokkal, egy héttel korábban Kevin Capers szenvedett olyan súlyos térdsérülést a Steaua elleni találkozón, hogy a szezon teljes hátralevő részét ki kell hagynia.
 

Hirdetés