Gallyat gyűjtött, nem fát lopott a fejbelőtt férfi

Állítja az eset szemtanúja.
Hirdetés
Nem volt fatolvaj az a férfi, akit vasárnap lőttek fejbe a Szászrégen melletti Beresztelke egyik erdejében – állítja a férfi egyik társa, aki az eset szemtanúja volt. A marosvásárhelyi Zi de Zi napilap érte el a magát Zoltánként azonosító szemtanút, aki több ponton is ellentmondott a rendőrség által kiadott hivatalos közleménynek. 
 
Állítása szerint száraz ágakat gyűjteni mentek az erdőre a 25 éves Leventével és egy 13 éves fiúval. Ő épp távolabb volt, amikor lövéseket hallott, majd odarohant hozzá a 13 éves fiú, hogy lelőtték a harmadik társukat. Zoltán azt állítja, hogy a rendőrök nem szólították fel megállásra őket, hanem egyből lőttek, ráadásul nem lábra, hanem fejre. Levente is fejlövést kapott.
 
A szemtanú szerint ezután a rendőrök és az erdész elmenekültek a helyszínről, otthagyták a gyereket a fejbelőtt férfival, akit ők vittek ki szekérrel az erdőből, onnan szállították kórházba.
 
Nem akartak fát lopni, mondta a vásárhelyi napilapnak Zoltán, csak tüzelőnek való száraz ágakat gyűjtöttek. Szándékukban áll feljelenteni a rendőrséget.

Hirdetés